vanhasta blogistani löytyi kaksi juustokakun ohjetta. kumpikin hyviksi havaittuja.

sovellettu juustokakku

pohja:
12 digestive keksiä
n.50g margariinia (sulaa..)
n ruokalusikallinen sokeria ja kanelia
keksit murusiksi ja muut aineet sekaan, painellaan irtopohjavuokaan tai muuhun parhaaksi katsottuun uuninkestävään astiaan.

täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa,hovin 13% käy hyvin
2dl ranskan kermaa, ei sitä ihan juoksevaa mielellään. (tai jos sitä, niin kannattaa ehkä lisätä lisäksi 1 rkl vehnä- tai maissijauhoja)
3 kananmunaa (voi jaksaessaan erotella keltuaiset valkuaisista ja vatkata valkuaiset vaahdoksi)
1dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
2 limen raastettu kuori
pari ruokalusikallista lime mehua.

sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kananmunat (tai pelkät keltuaiset) tasaiseksi, lisää joukkoon sokerit ja limen kuoret ja mehu. (nostele joukkoon valkuaisvaahto). sitten vaan juustomössö pohjan päälle ja uuniin, 175 astetta ja noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. jos näyttää siltä että pinta tummuu liikaa, viritä foliota suojaksi.

jäähdytä viileässä.

tarjoillaan vadelma-mansikka kastikkeen kanssa.
n.150g mansikoita
n.150g vadelmia
2rkl lime mehua
1rkl sokeria (tai maum mukaan)

paseeraa marjat ja sekoita mukaan limemehu ja sokeri.

hieman parenneltu amerikkalainen juustokakku

pohja sama kuin aiemmassa eli
n. 10 digestive keksiä
50g rasvaa
pari lusikallista sokeria ja kanelia maun mukaan.
keksit murskaksi ja muut aineet mukaan, sitten painellaan seos vuokaan.

täytteenä tänään.
400g tuorejuustoa
desi sokeria
kolme keltuaista
ruokalusikallinen vehnäjauhoja
teelusikallinen vanilliinisokeria
yhden limen mehu ja puolikkaan sitruunan mehu
kolme valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna

sekoita aineet esimerkiksi tuossa järjestyksessä, nostele valkuaisvaahto mukaan varovasti... kaada pohjan päälle ja sitten uuniin.

175astetta ja noin 45 minuuttia

jäähdytä kakku ja levitä pinnalle ranskankermaa. koristeeksi kirsikoita.